Idiomes

Blog tecnològic de Tomàs Núñez Lirola, on s'apleguen reptes tecnològics i les i receptes aplicades

Presentació de cassandra al SudoersBCN: diapositives

Català

Aquestes són les diapositives de la presentació de Cassandra que vaig fer al SudoersBCN la setmana passada. Crítiques, comentaris i correccions seran benvingudes!

Cassandra - Errors freqüents

Català

Des que treballo amb Cassandra he estat apuntant quins errors provocats per la inexperiència hem comés, per tal de no repetir-los. No en parlava gaire perquè algun d'ells em feia veritable vergonya :D Però fa poc he vist un video on també parlaven dels errors freqüents amb Cassandra, i hi sortien gairebé tots! El que m'hagués estalviat si hagués existit aquest vídeo quan vaig començar... aix!

Sudoers Barcelona - Presentació de Rundeck del 3/7/2012

Català

Amb una mica de retràs (se m'havia oblidat!!), aqui us penjo la presentació que vaig fer sobre rundeck als sudoers-bcn

Qualsevol suggerència o aclaració serà benvinguda als comentaris!

Monitoritzant cassandra, dades rellevants que s'han de vigilar (i com enviar-les a graphite)

Català

Segons els anteriors posts ja sabem com instal·lar cassandra i tunejar-lo mínimament  Però no n'hi ha prou, perquè per posar-ho en un entorn productiu hem de poder garantir que el cassandra funciona correctament, i tenir alertes si no ho fa. Per això hem d'integrar-ho al nostre sistema de monitorització, ja sigui Nagios, Zabbix, Zenoss, Graphite, el que sigui. El que farem ara és identificar tots els punts que han d'estar vigilats per detectar possibles incidències al nostre clúster.

Monitoritzant l'estat d'un sistema linux amb graphite

Català

Ja vam veure en anteriors posts com instal·lar graphite. Ara haure'm d'enviar-li algunes dades perquè les emmagatzemi i les poguem consultar, per començar a jugar amb la webapp (si no, no ens serveix de res!). El graphite es pot fer servir per fer gràfiques de moltes coses, però començarem pel més bàsic que ens pot interessar: l'estat d'un servidor linux.

Eina per gestionar els backups de rundeck

Català

Continuem amb la ratxa dels posts de rundeck. Vam veure al post anterior com moure el rundeck d'un servidor a un altre, i vam veure que son uns quants fitxerets que s'han de tocar (les claus ssh, la configuracio del rundeck, la definició dels projectes, la definició dels jobs...). Doncs aprofitant aquella informació, i per ajudar en les tasques de backup, he creat un shell-script que s'encarrega de gestionar les còpies de seguretat de rundeck, tant el backup com el restore. El podreu trobar a github: https://github.com/ersiko/rundeck-backup i aqui mateix a la pàgina del projecte rundeck-backup

(continua...)

Migració de rundeck d'un servidor a un altre

Català

La gent de rundeck acaba de treure una nova versió, la 1.5. Actualitzar a aquesta versió no es tan fàcil com les anteriors (normalment yum update o apt-get upgrade) perquè han fet canvis a l'esquema de la base de dades i per això recomanen seguir el proces de backup/recovery per actualitzar.

Fa temps que jo volia moure el rundeck a un altre servidor amb més recursos, i he decidit aprofitar l'actualització per fer-ho. Així que amb aquest article explicarem les passes que he seguit per moure-ho.

Instal·lació bàsica de rundeck a RedHat, amb apache com a proxy i mysql com a base de dades

Català

Quan tenim moltes màquines i necessitem executar tasques periòdiques, el cron se'ns queda petit, perquè està repartit per tots els servidors i no hi ha manera senzilla de, per exemple, comprovar quin ha estat el resultat de l'execució d'una tasca a tots els servidors, o quines tasques s'estaven executant entre les 16:33 i les 16:36, o per calcular a quina hora hi ha programades menys coses a l'arquitectura per posar una tasca nova. O milers de coses.

Per centralitzar aquesta informació hi ha algunes alternatives. Fa poc que ha aparegut chronos i té bona pinta, però jo fa un temps que estic fent servir rundeck i estic força content.

Crear usuari de graphite

Català

El graphite és una eina molt bona per fer gràfiques. Et permet ràpidament fer-ne de molt completes i aplicant un munt de funcions per treure les dades exactament com les vols. Els paràmetres de configuració de cada gràfica (dades a mostrar, dimensions de la gràfica, llegenda, funcions, etc) estan a la pròpia URL, per tant si volem compartir una gràfica en concret nomes hem de compartir la URL.

Configuració bàsica de Varnish amb http cache i stale-while

Català

En entorns d'alta demanda arriba un moment on les peticions php (o similar, CGI en general) que volem servir a traves del nostre apache httpd son més de les que el nostre servidor pot processar. Per solucionar-ho podem fer el més senzill, que és afegir més servidors a la granja de balanceig i disminuir així la càrrega (es reparteixen les peticions entre més servidors). Però el més senzill no necessariament és el més eficient. En comptes de repartir la càrrega entre més servidors, no podriem fer que cada servidor pogués servir més peticions?

Pàgines

Subscribe to NSFAQ (Not So Frequently Asked Questions) RSS